Articles d'interès

ABC SOCIEDAD

Un afectat per la radiació d'antenes: "Tot just podia pensar. Em llevava esgotat, sense forces"
-Heribert Llorente ha hagut de posar cortines de micro filaments de coure i plata en les finestres del seu pis
-Necessita evitar l'exposició a les radiacions electromagnètiques de l'antena de telefonia mòbil que hi ha davant de casa.

ABC SOCIEDAD

Heribert Llorente havia sentit parlar de l'efecte de les radiacions electromagnètiques però mai va pensar que acabaria sent víctima d'elles. Potser pel seu coneixement de la matèria, aquest tarragoní ha pogut esmenar l'efecte d'aquestes emissions en el seu organisme i ha evitat mals majors. En declaracions a ABC, explica amb detall la seva experiència i com va posar fi a «el malson».

-Quan va començar a sentir els efectes d'aquestes radiacions i en quin context?

-La meva parella i jo vam anar a viure a Cambrils (Tarragona) fa quatre anys. Ens vam instal·lar en un pis que ens agradava. Tot semblava idíl·lic fins que va començar el malson. Al primer mes vam començar a notar cansament lleu i algunes molèsties musculars, encara que la cosa va anar a més amb el pas dels mesos.

 -Quan es va disparar l'alarma?

-Després de quatre llargs mesos de molèsties, vam veure que els símptomes s'aguditzaven i vam començar a preocupar-nos. No podíem descansar ni una hora, teníem forts dolors en els músculs i estàvem apàtics, sense ganes de fer res. Tot just podia pensar. M'aixecava esgotat, sense forces.

-Per què va pensar que podia tractar-se d'una exposició a aquestes radiacions?

-En un principi vaig pensar el pitjor, que tenia alguna malaltia dolenta, encara que havia llegit alguna cosa sobre les ones electromagnètiques, les seves fonts emissores i el seu possible impacte en la salut, i això em va fer pensar que potser es tractava d'això. Vaig pensar en els símptomes, quan els sentia i em vaig dirigir ràpidament cap a la meva habitació. Vaig treure el cap al balcó i vaig veure a l'edifici de davant, a pocs metres de casa meva, dues antenes de telefonia mòbil.

-¿Què va fer després de descobrir la possible causa del seu estat?

-Doncs buscar solució. Per això vaig trucar a una empresa privada perquè m'enviessin a casa un tècnic especialitzat en aquest tipus de radiacions.

-Què va trobar?

-Va trobar que el nivell de radiacions estava molt disparat. Estava exposat a 2000 microwats per centímetre quadrat, una bestiesa.

-¿Quina mena de solució li va proposar?

-Primer la meva parella i jo ens vam posar en mans d'una immunòloga perquè revisés els possibles danys d'aquesta exposició en la nostra salut. Per sort, ho vam detectar a temps i hem pogut esmenar amb un tractament i protegint el nostre habitatge d'aquestes emissions.

-Què han fet a casa?

-Hem instal·lat a la finestra més propera a les antenes unes cortines de microfilaments de coure i plata per evitar que les radiacions entrin a casa. Hem protegit, bàsicament, les possibles vies d'entrada de les emissions.

-Han estat suficients aquestes mesures?

-Per sort sí. Ens vam fer una revisió un mes després de protegir el nostre habitatge i el circuit elèctric, i el nostre sistema immunitari, que havia resultat alterat, ja estava pràcticament normalitzat. Per sort, jo estava conscienciat sobre el problema i el vaig agafar a temps, tot i que hi ha moltes persones que, malauradament, s'adonen amb el pas dels anys o no ho saben mai i acaben amb efectes molt més greus.